torsdag 3 mars 2016

Sålt Zalaris, mer torrt krut och bevakningslista skapad!

I slutet av februari sålde jag vårt innehav i Zalaris (ZAL). Huvudsakligen på grund av att de i Q4-rapporten och -presentationen inte nämnde något om utdelningen för 2015. Det är ett avsteg från hur man gjorde i Q4 2014. Det var först på förfrågan som vd:n sade att frågan om utdelningen fortfarande diskuteras i styrelsen.

Detta, i kombination med att mina tankar om strukturen på vilken portfölj vi vill skapa har mognat något, ledde fram till beslutet att Zalaris ännu är alltför mycket av en förhoppningsaktie för att platsa i portföljen.

Nu är även februaripengarna överförda till vår respektive våra barns depåer. Även denna månad lyckades vi få loss 17 000 + 3 000 kr. Medräknat amortering, långsiktigt buffertsparande och några andra mindre sparposter ligger vår sparkvot på ca 50 procent, vilket vi är nöjda med. Sedan årsskiftet är vi igång med en gedigen bokföring av vår hushållsekonomi, vilket jag kanske återkommer till i ett inlägg längre fram.

Inga nya inköp har gjorts än så länge. Min tro är att vi är i en bear market och att vi de senaste veckorna har sett en rejäl, men tillfällig, uppstuds. Därför avvaktar jag för tillfället. Nu har vi i alla fall tillräckligt med likvider i depåerna för att kunna agera om bra tillfällen uppenbarar sig.

Slutligen har jag även knåpat ihop en bevakningslista som är automatuppdaterad från Google Finance vad gäller aktuella kurser och utdelningar. Tyvärr verkar tekniken inte vara helt tillförlitlig, eftersom framför allt utdelningsinfon inte alltid laddas in. Därmed blir resultatet av mina formler ibland "saknas". Ibland funkar all autouppdatering, ibland ingen, och ibland endast för vissa aktier. Om någon har något tips på vad som kan göras, hör av dig!

Jag har, i alla fall för stunden, valt att strukturera bevakningslistan utifrån den tänkta portföljstrukturen. Därtill har jag listat några bubblare och en del tankar kring vilka sektorer jag tänkt att undervikta i portföljen. Jag är fortfarande i ett tidigt skede i dessa funderingar och tar mer än gärna emot feedback!

3 kommentarer:

 1. Bra sparat! :)
  Finns det chans att få vara med i er blogglista på högersidan?

  Med vänliga hälsningar
  www.vastkustinvesteraren.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart. Trodde faktiskt att du redan låg med. Nu är det fixat!

   Radera
  2. Och grattis till snyggaste bloggen, förresten! ;)

   Radera